Elérhetõségeink

06 20 - 992 70 18

info@polirozas.com

 

 

 

Tippek

A gépi mosó hátrányai

 

A gépi mosó azért nem ajánlatos, mert hologramot, vagyis apró karcokat képez a lakkrétegen vagy a festékrétegen, és ezeket a karcokat a homokszemcsék és mûanyag szálak okozhatják. Ezeket a hologramokat csak pár hónap után vehetjük észre, ha rendszeresen visszük autónkat gépi mosóba, de a sötét színû autókon akár 3 mosás után is észrevehetõek ezek a kis karcok. Fõleg napsütésben okoznak fénytörést a felületen és nem valami szép látvány.


Bogarak nyáron

 

Gondolom ön is járt már, úgy hogy hosszabb útra ment, és tele volt bogárral a lökhárító, a tükrök, a szélvédõ. Ezeket a gépi mosó se tudja eltüntetni teljesen, ezért találták ki a sok bogároldó szert, melynek nagy része károsítja a fényezést, de ennek használata megelõzhetõ, ha frissiben letakarítjuk azokat, mert ekkor nagyon könnyen lejönnek.

 

Ha várunk vele, akkor már nehezebben eltávolítható, és a napsütés által "beleégnek" a gépjármû fényezésébe, amelyet csak polírozással lehet eltüntetni. Ugyanez a helyzet a madárürülékkel is, csak az sokkal intenzívebben és gyorsabban károsítja a fényezést (Sajnos már mindegyiket megéltem, és volt munka vele rendesen, jobb megelõzni a problémát.)


Hogyan takarítsuk az autónkat?

 

Nem tudom ön, hogy van ezzel a témával, de én azt vallom, hogy az értékeire mindenki annyira vigyáz, amennyire csak tud, ezért kézzel a legkíméletesebb szivaccsal és autósamponnal mosni, mert így a hologramok évekkel késõbb keletkeznek és csak nagyon minimálisan, ezért ezek könnyebben helyrehozhatók.


Elõször az autót erõs vízsugárral öblítsük körbe, hogy a nagy szennyezõdések (sár, homok, por) nagyja lejöjjön, majd autósamponos vízzel és puha szivaccsal a tetejérõl kezdve mossuk körbe autónkat (teteje, motorháztetõ, csomagtartó, két oldala, felnik)

 

Ezek után a samponos vizet szintén bõ vízzel öblítsük le. A végén "szárazolás" tiszta 100% pamut ruhával vagy speciális autótörlõ kendõvel, amit bármelyik nagyobb áruházban meg tudunk vásárolni, és ezzel egyszerûbb dolgozni.


Belsõ takarítása az autónknak

 

Csak pár eszköz kell hozzá, melyek minden háztartásban megtalálhatók. (ecset, tiszta száraz pamutruhák, újságpapír, ablaktisztító szer, porszívó) Elõször az ecsettel a légbeömlõ nyílásokat, és a nehezen hozzáférhetõ helyeket tisztítsuk meg a portól-morzsától, majd a pamutruhával a könnyen hozzáférhetõ helyeket mûszerfal, és egyéb nagyobb felületeket. Ezek után kezdetét veheti a porszívózás. (ne felejtsük el a középkonzol melletti kis részt, ahol az ülések mellé be lehet nyúlni) a végsõ fázis az ablaküvegek takarítása pamutruhával (fóliázott üvegeknek fontos!) vagy újságpapírral, mint a régi szép idõkben.

 

Télre jótanácsok

 

Ha nem használjuk az autót télen, akkor vigyük el a legközelebbi benzinkútra és nagynyomással veressük le a latyakot és a sót, és ügyeljünk a kerék járatokra is! A tél beköszönte elõtt autónkat ellenõrizzük, hogy megfelelõen el van-e látva téli szélvédõmosóval, valamint fagyállóval. Ha ezekkel megvolnánk, akkor ne felejtsük el a gumitömítéseket az ajtókeretnél és a csomagtartónál befújni szilikonnal, mert ez megakadályozza, hogy amikor olvad, majd este vagy akár napközben fagy akkor a víz befolyik a tömítéshez és megfagy, ezt követõen az ajtót nem tudjuk kinyitni anélkül, hogy a tömítést ne károsítanánk. (Elég kellemetlen, ha ilyenkor nem tudunk beszállni az autóba és elkésünk a munkahelyünkrõl.)

 

RSS